Wednesday, June 09, 2004

NyhedsBrev til medlemmer af DIS-Danmark
Nr. 4-2004 Juni


In Danish but some very important news

http://www.familysearch.org

Når siden nu alligevel nævnes, så er det fordi, hjemmesiden rummer mange spændende oplysninger, og mon ikke vi alle kunne trænge til en nærmere gennemgang af siden. En sådan gennemgang har A.M. Krogh-Thomsen lavet og lagt på nettet. Den kan findes på adressen:

http://www.genealogi-kbh.dk/FamilySearchHjemmeside.pdf


Mormonkirkens batch-numre

"Familysearch.org" rummer ikke kun slægtstræer, men den indeholder også registre til større eller mindre dele af f.eks. danske kirkebøgers fødsler og vielser. Disse "sogne-registre" har hvert sit såkaldte batch-nummer. Med dette nummer i hånden kan man trække alle ud fra det pågældende sogn. Indgangen til disse batchnumre har flere gange være diskuteret i DIS-Forum, bl.a. i "Metode & teknik" i slutningen af februar 2004. En samlet oversigt kunne lette søgearbejdet i "Familysearch.org".

Efter et større registrerings- og kontrolarbejde af bl.a. Michael S.A. Thomsen og Arne Feldborg har de fået lavet en genvej til disse batchnumre.

Michael S.A. Thomsen har lagt dem på nettet i en pdf-udgave, hvor de er sorteret efter amt, herred og sogn. Den kan findes på adressen:

http://mikethomas.homepage.dk/BatchNumbersMar2004.PDF

Arne Feldborg har lagt det hele i en database, hvor man trække det ønskede sogn frem. Desuden kan man med et valgt batchnummer søge direkte på et personnavn i Familysearch.org. Adressen hertil er:

http://80.62.84.41/php/batch_nr/igi_soeg_form.php

Et flot stykke arbejde som fortjener megen ros.

In brief
Danish batch numbers for IGI

about 50% of parishes are said to be transcribred

0 Comments:

Post a Comment

<< Home